Behandelmethode

Neuro Impulse Protocol (NIP)

Neuro Impulse Protocol is een van de vele vormen van chiropractie. Kraken? Een onderscheidende kwaliteit van NIP is dat er niet gekraakt wordt. De impuls die wordt gegeven is zacht en specifiek. Deze specificiteit maakt het uitermate doeltreffend.

Nauwkeurige reproduceerbare testen worden gebruikt om uit te vinden waar de communicatie tussen lijf en brein verstoord is. De analyse toont verstoorde patronen van spanning in de wervelkolom, bekken, schedel en extremiteiten die het zenuwstelsel beïnvloeden.

Overwegend is er sprake van één primair probleem, waarvoor meerdere gebieden in het lijf compenseren. Voor elke primaire ‘chiropractische blokkade’ is een specifieke bewegingsbeperking, verandering van; reflexen, spierkracht, de aanwezigheid van een pijnpunt en een compensatoire houding aanwezig. Er wordt duidelijk gedifferentieerd tussen het primaire probleem en de compensaties.

Doordat het leven voortdurend in beweging is, is het brein continu op zoek naar homeostase en creëert daardoor nieuwe lagen van compensaties. Problemen zijn dan ook overwegend gelaagd. Deze lagen bieden zich na elkaar aan en vereisen overwegend meerdere behandelingen om tot balans te komen.

Het NIP-systeem brengt een veilige en pijnloze correctie, die de neurologische balans herstelt.

Afspraak maken?

Voor een consult of vragen neemt u contact op met 023 544 42 60 of via info@hovingachiropractie.nl.

Hoe ziet een eerste bezoek eruit?

Eerst wordt een grondige anamnese afgenomen om erachter te komen waar de klachten vandaan komen. Ook wordt er aandacht besteed aan de medische en algemene geschiedenis, om de neurologische ontwikkeling zo goed mogelijk in kaart te brengen. Het NIP-onderzoek bestaat uit een combinatie van een gedetailleerd chiropractisch onderzoek en een functioneel neurologisch onderzoek. Reflexen, sensatie, spierkracht en mobiliteit van gewrichten en de wervelkolom worden getest, om zo het primaire probleem van compensaties te kunnen onderscheiden en de exacte locatie van de correctie te kunnen bepalen.

Hoe ziet de behandeling eruit?

Als de locatie van het primaire probleem vastgesteld is, wordt een impuls gegeven in twee fasen om 2 typen receptoren te beïnvloeden. Initieel wordt een lichte druk uitgeoefend waarbij de specificiteit van positie en richting van de impuls van het grootste belang zijn. Daaropvolgend is een snelle ondiepe impuls om zo met beide fasen het grootste effect op het zenuwstelsel te hebben.

Door de zachte aard van de correcties is deze behandelmethode ook uiterst geschikt voor baby’s en zwangeren.

Zoals ieder mens uniek is, is ook ieder zenuwstelsel uniek. Iedere behandeling dus ook.

Tarieven

Eerste consult
€ 95,-
Vervolgconsult
€ 67,-

Afspraak maken?

Voor een consult of vragen neemt u contact op met 023 544 42 60 of via info@hovingachiropractie.nl.