Behandelmethode

Neuro Impulse Protocol (NIP)

Neuro Impulse Protocol is een van de vele vormen van chiropractie. Kraken? Een onderscheidende kwaliteit van NIP is dat er niet gekraakt wordt. De impulsen die wordt gegeven zijn zacht en specifiek en daarmee uitermate doeltreffend.

Nauwkeurige reproduceerbare testen worden gebruikt om uit te vinden waar de communicatie tussen lichaam en brein verstoord is. De analyse toont verstoorde patronen van spanning in de wervelkolom, bekken, schedel en extremiteiten die het zenuwstelsel beïnvloeden.

Overwegend is er sprake van één primair probleem, waarvoor meerdere gebieden in het lichaam compenseren. Voor elke primaire ‘blokkade’ is een specifieke bewegingsbeperking, verandering van; reflexen, spierkracht, de aanwezigheid van een pijnpunt en een compensatoire houding aanwezig. Er wordt duidelijk gedifferentieerd tussen het primaire probleem en de compensaties.

Doordat het leven voortdurend in beweging is en het brein continu op zoek naar homeostase creëen we steedsnieuwe compensaties. Problemen zijn dan ook overwegend gelaagd. Deze lagen bieden zich na elkaar aan en vereisen overwegend meerdere behandelingen om tot balans te komen.

Het NIP-systeem gebruikt veilige en pijnloze correcties, die de neurologische balans herstellen.

Afspraak maken?

Voor een consult of vragen neemt u contact op met 023 544 42 60 of via info@hovingachiropractie.nl.

Hoe ziet een eerste bezoek eruit?

Eerst wordt een grondige anamnese afgenomen om erachter te komen waar de klachten vandaan komen. Ook wordt er aandacht besteed aan medische en algemene geschiedenis, om de neurologische ontwikkeling zo goed mogelijk in kaart te brengen. Het NIP-onderzoek bestaat uit een combinatie van een gedetailleerd chiropractisch onderzoek en neurologische en orthopedische testen. Reflexen, sensatie, spierkracht en mobiliteit van gewrichten en de wervelkolom worden getest, om zo het primaire probleem van compensaties te kunnen onderscheiden en de exacte locatie voor de correctie te kunnen bepalen.

Hoe ziet de behandeling eruit?

Als de locatie van het primaire probleem vastgesteld is, wordt een impuls gegeven in twee fases om zo twee typen receptoren te beïnvloeden. Eerst wordt een lichte druk uitgeoefend waarbij de positie en richting van de impuls van het grootste belang zijn. Daarna volgt een snelle ondiepe impuls. Deze dubbele impuls heeft een groot/doeltreffend effect op het zenuwstelsel.

Door de zachte aard van de correcties is deze behandelmethode ook uiterst geschikt voor baby’s en zwangeren.

Zoals ieder mens uniek is, is ook ieder zenuwstelsel uniek. Elke behandeling is dan ook anders.

Tarieven

Eerste consult
€ 120,-
Vervolgconsult
€ 75,-

Afspraak maken?

Voor een consult of vragen neemt u contact op met 023 544 42 60 of via info@hovingachiropractie.nl.