Chiropractie

Chiropractie houdt zich bezig met het herstellen van homeostase. Homeostase is de balans van het leven en het lichaam.

Chiropractie doet dit door het zenuwstelsel te beïnvloeden en daardoor beter te laten functioneren. Buiten het vaak primaire doel van pijn bestrijden, is potentieel veel interessanter, het herstellen van de functie van balans in lichaam en geest.

Bij Hovinga Chiropractie gebruiken we 2 vormen om hier aandacht aan te geven.

Behandelmethode 1

Neuro-Impuls Protocol (NIP)

NIP is dé niet krakende techniek. Deze uiterst specifieke chiropractische techniek werkt met bewegingsbeperking, spierkracht, reflexen, pijnimpulsen en compensatiepatronen.

Met deze methode adresseer je het primaire probleem. De klacht bevindt zich niet altijd op de deze plek, maar uit zich vaak daar waar het primaire probleem gecompenseerd wordt.

NIP heeft invloed op alle aspecten van het bewegingsapparaat. Het heeft een positief effect op bijvoorbeeld: hoofdpijn, nek-, schouder-, arm-, been-, en lage rugklachten.

Behandelmethode 2

Hersenbalans

Deze diagnose en behandelvorm kijkt naar de ontwikkeling van het brein en het functioneren van beide hersenhelften.

Het in kaart brengen van het functioneren van je hersenen, het geven van specifieke stimulatie en oefeningen alsook inzicht in eigen patronen brengen je brein en je lichaam en geest weer in balans.

Deze methode kan goede resultaten behalen bij; mild (hersen)trauma, whiplash en Functionele Disconnectie Syndroom (CDC, ADD, ADHD, milde varianten van ASS en leerproblemen zoals dyslexie.)